Gamink kaip PRO (receptai)
-
Atrask burbulinės arbatos paslaptis! Išbandyk šiuos smagius receptus ir susikurk savo mėgstamiausią skonį. Viską, ko reikia – nuo sprogstančių perlų, pieninės arbatos mišinių iki specialių sirupų – rasi mūsų elektroninėje parduotuvėje. Laikas burbuliuoti!
Šie burbulinės arbatos receptai – tai tik pradžia! Jie puikiai tinka įkvėpimui, bet tikroji magija prasideda, kai pradedi kurti savo skonį. Naudok džemus, grietinėlę, šviežius vaisius, šokoladą, kokoso pieną ar net šlakelį kavos, jei ieškai netikėto skonio posūkio.
1. Vaisinė burbulinė arbata – tavo dienos WOW momentas!
Ši arbata – tikras vaisių vakarėlis tavo puodelyje! Švelni žalioji jazminų arbata draugauja su tavo mėgstamais vaisiais, o pasirinkto skonio perlai ir želė suteikia žaismingą twist’ą. Mango, pasiflorai, arbūzas, persikas – rinkis savo nuotaikos skonį ir leiskis į gurkšnių nuotykius!
Vienai porcijai (660 ml) Tau reikės:
- 2 g žaliosios jazminų arbatos – subtiliam gaivumui.
- 30 ml vaisių sirupo (mango, braškių, pasiflorų, arbūzų, persikų ar bet kurio kito).
- 50 g pasirinktinai arba miksuok:
- Tapijokos perlų – klasikiniam pojūčiui.
- Sprogstančių perlų (vaisių skonių) – smagiam efektui.
- Kokosų želės – švelniam egzotiniam vibe’ui.
4.❄️ Ledo kubelių – nes šaltas gėrimas visada smagu.
Jei pasirinkai tapijokos perlus:
- Užvirink daug vandens (santykis 1:5 – perlai mėgsta plaukti plačiai).
- Suberk tapijokos perlus, pamaišyk ir virk 5 minutes ant vidutinės ugnies.
- Išjunk ugnį ir palik juos uždengtame puode dar 5 minutes – mini SPA perlams.
- Gerai perplauk (apie 1 minutę) išvirtus tapijokos perlus po šaltu vandeniu, kad perlai būtų gaivūs.
- Suberk perlus į dubenį, užpilk rudojo cukraus padažo, išmaišyk ir palik 10 minučių, kad perlai sugertų karamelinį gėrį.
Arbatos paruošimas:
- Užplikyk 2 g žaliosios jazminų arbatos 200 ml verdančio vandens ir palik 3 minutėms – jokio skubėjimo, tegul atsiskleidžia.
- Nukošk arbatą, įmaišyk 30 ml vaisinio sirupo ir maišyk, kol sirupas draugiškai susilies su arbata.
- Pridėk dar vandens (šilto ar šalto – pagal norą), kad gėrimo būtų apie 600 ml ir viską dar kartą labai gerai sumaišyk. Jei turi shaker’į – suplak viską kaip bobarista profas!
- Į 660 ml puodelį įdėk 50 g pasirinkto priedo: tapijokos perlų, sprogstančių perlų, kokosų želės arba jų miksą.
- Supilk paruoštą arbatą į puodelį su priedais.
- Norisi dar gaiviau? Primesk keletą ledo kubelių.
Svarbi proporcijų taisyklė:Tavo puodelis – tavo taisyklės. Jei puodelis kitokio dydžio, laikykis mūsų nurodytų proporcijų ir viskas bus tobula.
Fun faktai ir pro tips:
- Mango sirupas + kokosų želė = tavo tropinė pasaka.
- Pasiflorų perlai + arbūzų sirupas = gaivaus skonio bomba!
- Tapijokos perlai + braškių sirupas = visada teisingas pasirinkimas.
Ar jau paruošta?
Taip! Mesk telefoną į šalį, pakelk savo gėrimą ir mėgaukis ta tobula akimirka. Skanaus!-
2. Pieninė burbulinė arbata- tavo skonių nuotykis!
Braškės, matcha, šokoladas ar mango? Gal net viskas iškartu? Pieninė burbulinė arbata – kaip tavo svajonių playlistas: kiekvienas skonis įtraukia ir suteikia geros nuotaikos dozę! Pasirink priedus, suplak, ir pirmyn į skonių nuotykius!
Vienai porcijai (660 ml) Tau reikės:
- 2 g juodosios Assam arbatos – skonio pagrindas.
- 40 g mėgstamo pieninės arbatos mišinio (braškių, šokolado, matcha, kokoso, vanilės, mango, arbūzų ir kito– rinkis, ko širdis geidžia).
- 50 g pasirinktinai:
- Tapijokos perlų – klasika su karameliniu šypsniu.
- Sprogstančių perlų – mango, braškių, pasiflorų ar kitokių skonio bombų.
- Kokosų želės – švelnus egzotiškas prieskonis tavo puodeliui.
- Arba maišyk viską kartu – nes kodėl gi ne?
4.❄️ Ledo kubelių – kai norisi gaivos.
Tapijokos perlų paruošimas (jeigu pasirinkai juos naudoti kaip priedą):
- Užvirk vandenį (perlams reikia daug vietos, todėl 1:5 santykiu – daugiau vandens, mažiau rūpesčių).
- Perlus pamaišyk ir virk 5 minutes – jie mėgsta šiltą SPA.
- Išjunk ugnį, uždenk puodą ir palik perlus dar 5 minutes pailsėti.
- Gerai išskalauk (apie 1 minutę) perlus po šaltu vandeniu – jie turi būti šviežūs ir minkšti!
- Užpilk ant perlų rudojo cukraus padažą, išmaišyk ir palik 10 minučių, kad perlai prisigertų saldumo.
Arbatos gėrimo paruošimas:
- Į 150 ml karšto vandens suberk 2 g juodosios Assam arbatos ir leisk pritraukti 4-5 minutes, tada nukošk.
- Į paruoštą arbatą įmaišyk 40 g pieniškos arbatos mišinio, gerai išmaišyk, kol mišinys taps lygus.
- Pridėk dar vandens (šilto ar šalto – pagal norą), kad gėrimo būtų apie 600 ml. Jei turi shaker’į – suplak kaip barista profas!
- Į 660 ml puodelį įdėk 50 g pasirinkto priedo: tapijokos perlų, sprogstančių perlų, kokosų želės ar jų miksą.
- Supilk paruoštą arbatą į puodelį su priedais. Jei nori dar daugiau gaivos, pridėk ledo kubelių.
Svarbi proporcijų taisyklė:
Jei naudoji savo mėgstamą puodelį (arba XXL dydžio trofėjų), tiesiog laikykis nurodytų proporcijų – skonis visada bus tobulas!
Fun faktai ir pro tips:
- Matcha mišinys + kokosų želė = Zen puodelis tavo dienai.
- Pasirink sprogstančius perlus, jei nori skonio staigmenų (mango mišinys ir braškių perlai? Pasaka!).
- Šokolado mišinys + tapijokos perlai – tai saldumo apkabinimas tavo sielai.
- ledo kubeliai = gaiva, kai temperatūra +30!
Ar jau paruošta?
Taip, štai ir viskas! Sukurk savo skonių šedevrą ir mėgaukis pienine burbuline arbata, kuri gali būti tokia unikali, kaip tu pats! Skanaus!
3. Rudojo cukraus pieninė arbata – tavo puodelis laimės!
Ieškai tobulo balanso tarp saldumo ir gaivos? Rudojo cukraus pieninė arbata – tikras skonių spektaklis tavo puodelyje. Paruošti paprasta, o rezultatas – vertas selfie!
Vienai porcijai (660 ml) Tau reikės:
- 40 g „Milk Tea“ mišinio – tavo gėrimo gardžios bazės.
- 30 ml rudojo cukraus sirupo – puodelio sienelių menui ir arbatos karameliniui žavesiui.
- Tapiokos perlų – už smagų kramsnojimą.
- Rudojo cukraus padažo – tapijokos perlų nepamirštamam skoniui.
- ❄️ Ledo kubelių – gaiviam užbaigimui.
Tapiokos perlų paruošimas:
- Suberk perlus į verdantį vandenį (santykiu 1:5 – perlai mėgsta erdvę!).
- Kartais pamaišyk ir virk 5 minutes ant vidutinės ugnies. Tapiojokos maišymas yra meilės kalba – nepamiršk to!
- Išjunk ugnį, uždenk puodą ir leisk perlams pailsėti 5 minutes.
- Gerai perplauk perlus šaltu vandeniu apie 1 minutę – atvėsink juos kaip tikras bobarista.
- Sudėk perlus į dubenį ir apliek rudojo cukraus padažu ir sumaišyk– jų desertas, o tavo laimės garantas. Palik 10 minučių, kad perlai sugertų visą tą karamelinį gėrį.
Arbatos gėrimo paruošimas:
- Įpilk šiek tiek karšto vandens į maišymo indą ir įberk 40 g „Milk Tea“ mišinio. Maišyk, kol gausi sklandžią, vientisą konsistenciją. Jokių gumuliukų – tik tobulas skonis!
- Supilk dar šiek tiek vandens – šilto, jei nori jaukumo, arba šalto, jei trūksta gaivos. Tavo tikslas – viso 600 ml skysčio. Jei turi shaker’į, suplak! Gerai suplaktas – pusė darbo!
- Į mėgstamą 660 ml puodelį įdėk 50 g tapiokos perlų. Jie pasiruošę būti žvaigždėmis.
-
Puodelio sieneles apliek 30 ml rudojo cukraus sirupo – dailiai ir su meile, kad gėrimas atrodytų kaip meno kūrinys.
- Supilk paruoštą gėrimą ir, jei trokšti daugiau gaivos, pridėk ledo kubelių.
Svarbi proporcijų taisyklė:
Tavo puodelis – tavo taisyklės. Jei puodelis kitokio dydžio, laikykis mūsų nurodytų proporcijų ir viskas bus tobula.
Skanus patarimas:
Papildomas ledo kubelių sluoksnis puodelyje – idealu karštomis dienomis ar kai reikia „atsigaivinti“.
Ar jau paruošta?
Taip, gėrimas paruoštas! Dabar paspausk pauzę ir pasimėgauk tobulu skoniu. Rudojo cukraus pieninė arbata – tavo akimirkos saldumo gūsis!
Kelios papildomos įdėjos tavo skonių eksperimentams:
Visinėms: granato grūdeliai, kokosų drožlės, pasiflorų tyrė, arbūzų sultys;
Pieninėms: kokosų kremas, ledai, medus, ar chai prieskoniai;
Rudojo cukraus: riešutų sviestas, apelsinų žievelės, šlakelis klevų sirupo, laimo sultys, šviežios žolelės (pvz., mėtos), šokoladinis padažas..
Leisk savo vaizduotei burbuliuoti! Tegul kiekvienas tavo sukurtos burbulinės arbatos gurkšnis būna tarsi naujas atradimas!